Plněné vepřové plátky v alobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Šunka dušená
  • 500 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Jablka
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 2321 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 746.7 mg
  • Vláknina 13430.2 mg
  • Vitamín A 13430.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou kýtu nakrájíme na silnější plátky. Do každého plátku prořízneme kapsu a maso lehce naklepeme.

  • 2

    Do každé kapsy vložíme plátek šunky, plátek jablka, půlku okurky a 1 lžičku hořčice. Kapsy uzavřeme jehlou nebo párátkem. Maso vložíme na alobal potřený olejem. Povrch kapes osolíme, okmínujeme, potřeme kečupem a obložíme zbylými plátky jablek a kolečky cibule. Podlijeme vodou a okraje alobalu uzavřeme, aby při pečení nevytékala šťáva.

  • 3

    Maso pečeme ve vyhřáté troubě na plechu asi 30 minut.

Komentáře k receptu