Plněné vepřové plátky v alobalu
Suroviny
- 100 g Šunka dušená
- 500 g Vepřová kýta
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 2 ks Cibule
- 4 ks Jablka
- 2 ks Okurky nakládané
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín celý
- 2 polévková lžíce Kečup
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 26 g
- Sodík 2321 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 98.1 mg
- Draslík 746.7 mg
- Vláknina 13430.2 mg
- Vitamín A 13430.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou kýtu nakrájíme na silnější plátky. Do každého plátku prořízneme kapsu a maso lehce naklepeme.
-
2
Do každé kapsy vložíme plátek šunky, plátek jablka, půlku okurky a 1 lžičku hořčice. Kapsy uzavřeme jehlou nebo párátkem. Maso vložíme na alobal potřený olejem. Povrch kapes osolíme, okmínujeme, potřeme kečupem a obložíme zbylými plátky jablek a kolečky cibule. Podlijeme vodou a okraje alobalu uzavřeme, aby při pečení nevytékala šťáva.
-
3
Maso pečeme ve vyhřáté troubě na plechu asi 30 minut.