Rynglová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 10 g
- Sodík 340 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 164.7 mg
- Vláknina 235.8 mg
- Vitamín A 235.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté ryngle vložíme do horké vody a krátce povaříme. Ryngle opatrně vyjmeme z vody a vypeckujeme. Vychladlé je prolisujeme přes síto nebo nakrájíme na malé kousky. Přidáme česnek utřený se solí, pepř a bylinky. Necháme přejít varem.
-
2
Omáčku podáváme teplou nebo vychlazenou.