Okurková omáčka

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 80 g Tuk
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 g Nové koření celé
  • 250 g Okurky nakládané
  • 20 g Sůl
  • 30 g Cukr krupice
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 30 ml Ocet kvasný lihový
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1354 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 26.6 mg
  • Draslík 92.4 mg
  • Vláknina 1761.6 mg
  • Vitamín A 1761.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na části tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme drcené nové koření, přisypeme prosátou mouku a připravíme zásmažku.

  • 2

    Zalijeme ji prochladlým vývarem a částí mléka, rozmícháme, osolíme a provaříme.

  • 3

    Před koncem varu přilijeme zbylé mléko a smetanu, přisladíme, okyselíme převařeným octem a přecedíme.

  • 4

    Okurky oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Podusíme je na zbylém tuku, vložíme i s tukem do omáčky a zamícháme.

  • 5

    Nakonec do omáčky přidáme máslo, dosolíme ji a povaříme.

  • 6

    Okurkovou omáčku připravujeme na vařené hovězí maso nebo na vařená vejce.

Komentáře k receptu