Brambory s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 10 g
- Sodík 616 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 14.5 mg
- Draslík 1274.1 mg
- Vláknina 20100 mg
- Vitamín A 20100 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nakrájené na kousky uvaříme v osolené vodě doměkka.
-
2
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na osminky. Krátce je osmahneme na másle, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
-
3
Jablka promícháme s bramborami, rozmačkáme, vmícháme koření a nakrájenou, osmaženou slaninu. Pokrm podle chuti osolíme.