Brambory s jablky

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Mateřídouška
  • 4 ks Jablka
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 616 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 14.5 mg
  • Draslík 1274.1 mg
  • Vláknina 20100 mg
  • Vitamín A 20100 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájené na kousky uvaříme v osolené vodě doměkka.

  • 2

    Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na osminky. Krátce je osmahneme na másle, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  • 3

    Jablka promícháme s bramborami, rozmačkáme, vmícháme koření a nakrájenou, osmaženou slaninu. Pokrm podle chuti osolíme.

Komentáře k receptu