Švédská veka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 200 g Šunka dušená
  • 1 ks Veka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 805 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 37.6 mg
  • Vláknina 594.8 mg
  • Vitamín A 594.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 69.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Veku (nebo bagetu) nakrájíme na plátky, ale nedokrojíme.

  • 2

    Plátky potřeme změklým máslem smíchaným s pažitkou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Do zářezů vložíme vždy plátek sýru a šunky.

  • 3

    Veku zabalíme do alobalu nebo do fólie a dáme vychladit do ledničky.

  • 4

    Před podáváním nakrájíme plátky obráceně, než jak byly původně naříznuté.

Komentáře k receptu