Špagety s pórkem a šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 500 g Špagety, Makarony
  • 4 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Bazalka
  • 1 hrnek Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1220 kcal
  • Sacharidy 147 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 562 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 143 g
  • Cholesterol 145 mg
  • Draslík 910 mg
  • Vláknina 20641.8 mg
  • Vitamín A 20641.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42 mg
  • Vitamín E 6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody.

  • 2

    Očištěný pórek nakrájíme na nudličky, osmahneme na oleji, okořeníme a zalijeme smetanou. Vše krátce povaříme.

  • 3

    Směsí přelijeme uvařené špagety a posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu