Krém krupicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 19 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 302.1 mg
- Draslík 51.5 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 388.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze 150g cukru připravíme karamel a vylijeme jím dno pudinkových formiček.
-
2
Vejce, žloutky, 100g cukru a vanilkový cukr rozmícháme metlou. Mléko svaříme a přilijeme za stálého míchání.
-
3
Procedíme, naplníme formičky a urovnáme je na pekáč. Naplníme ho do výše 2cm vroucí vodou a dáme do předehřáté trouby (120 stupňů Celsia) na 50 minut. Voda se nesmí vařit! Krém je hotový, když píchneme špejlí do hloubky a uvidíme čistý karamel.
-
4
Krém necháme vychladit přes noc. Nožem uvolníme okraje a vyklápíme. Každou porci zdobíme ušlehanou smetanou.