Pudink studený krupicový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 70 g Pšeničná krupice
  • 80 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • 1 šálek Sirup malinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1045 kcal
  • Sacharidy 169 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 191 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 131 g
  • Cholesterol 240.1 mg
  • Draslík 83.5 mg
  • Vláknina 1828.4 mg
  • Vitamín A 1828.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1578.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko svaříme s citronovou kůrou, špetkou soli a máslem. Přisypeme krupici, rozmícháme a vaříme asi 10 minut.

  • 2

    Do ještě teplé kaše přimícháme žloutek a pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Formičky vypláchneme studenou vodou, naplníme kaší a necháme nejméně 2 hodiny v chladu.

  • 4

    Pudink vyklopíme a zalijeme malinovým sirupem.

Komentáře k receptu