Studená rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rýže loupaná
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 3 ks Želatina bílá plátky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Mléko plnotučné
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 šálek Sirup rybízový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 923 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 93.8 mg
  • Draslík 29.9 mg
  • Vláknina 2100 mg
  • Vitamín A 2100 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1550.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži s mlékem a špetkou soli vaříme hodně doměkka.

  • 2

    Do horké rýže vmícháme změklou želatinu s cukrem. Po vychladnutí (než ztuhne) přimícháme ušlehanou smetanu.

  • 3

    Formičky vypláchneme studenou vodou, naplníme rýží a dáme do chladu ztuhnout.

  • 4

    Rýži vyklopíme z formiček a zalijeme jakoukoli ovocnou šťávou.

Komentáře k receptu