Kaštany glazované
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 14 g
- Sodík 279 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 18.1 mg
- Draslík 855.1 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jedlé kaštany nařízneme na oblé straně a položíme na vlhký plech. Necháme je v troubě, až slupka praskne a dá se oloupat.
-
2
Cukr zkaramelizujeme na másle, přidáme kaštany s trochou vývaru a pod pokličkou je dusíme téměř doměkka. Dbáme, aby se voda zcela neodpařila.
-
3
Když kaštany změknou, necháme je zesklovatět tak, aby byly obaleny karamelem.