Mleté maso na sekanou - základní předpis
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 29 g
- Sodík 312 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 155.7 mg
- Draslík 472.4 mg
- Vláknina 1035.9 mg
- Vitamín A 1035.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli a petržel dozlatova.
-
2
Na 1/2kg masa namočíme 1 žemli. Vymačkáme ji a umeleme spolu s masem, cibulí a petrželkou. Vše osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou a česnekem. Přidáme vejce a dobře promícháme.
-
3
Pokud je hmota příliš tuhá, přilijeme trochu vody a znovu propracujeme.