Pečený skopový hřbet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 147 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 12 g
- Sodík 428 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 12.6 mg
- Draslík 261 mg
- Vláknina 152.6 mg
- Vitamín A 152.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hřbet omyjeme, tuk lehce nařízneme a maso svážeme. Osolíme, opepříme a potřeme česnekem a hořčicí.
-
2
Maso opečeme na rozpáleném tuku ze všech stran. Přebytečný tuk potom slijeme, maso podlijeme naběračkou horké vody a dáme péci do silně vyhřáté trouby.
-
3
Upečené maso vyjmeme, vykrojíme tenké plátky a rozložíme je zpět na hřbet.
-
4
Podáváme s vypečenou šťávou, do které jsme přidali trochu mouky a rajčatového protlaku.