Vepřové kotlety pečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2523 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 269 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 224 mg
- Draslík 383 mg
- Vláknina 63 mg
- Vitamín A 63 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové kotlety omyjeme a na okrajích nařízneme. Naklepeme je, osolíme a z jedné strany pomoučíme.
-
2
Maso opečeme po obou stranách v horkém tuku dozlatova, nejdříve pomoučenou stranou, potom je obrátíme a dopečeme.
-
3
Část tuku slijeme a přidáme kousek másla. Zalijeme vývarem (nebo vodou), necháme přejít varem a vzniklou šťávou přelijeme kotlety.
-
4
Podáváme s bramborami pečenými spolu s masem a se saláty.