Telecí ledvinky pečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 10 g
- Sodík 722 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 913.1 mg
- Draslík 931 mg
- Vláknina 47.6 mg
- Vitamín A 47.6 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledvinky omyjeme studenou vodou, osušíme a potřeme solí a pepřem. Vložíme je na suchý pekáček a pečeme v horké troubě. Po upečení bude tuk na ledvinkách křupavý.
-
2
Ledvinky vyjmeme, většinu tuku slijeme, zbytek zaprášíme moukou, přidáme rajčatový protlak, osmahneme, zalijeme vývarem a provaříme.
-
3
Ledvinky nakrájíme na plátky, rozložíme na mísu a podáváme s omáčkou.
-
4
Vhodnou přílohou je mandlová rýže.