Raci po italsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 7 g
- Sodík 209 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 342 mg
- Draslík 955 mg
- Vláknina 756.5 mg
- Vitamín A 756.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 8.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, čerstvé raky uvaříme rychle v osolené vodě s kmínem.
-
2
Obereme klepeta a ocásky a raky rozložíme do malých zapékacích misek (nebo do lastur). Posypeme strouhankou, nasekanou petrželkou, utřeným česnekem a pepřem. Zakapeme olivovým olejem a krátce nahřejeme v troubě.