Raci po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Petržel - nať
  • 12 ks Rak říční
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 342 mg
  • Draslík 955 mg
  • Vláknina 756.5 mg
  • Vitamín A 756.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 8.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, čerstvé raky uvaříme rychle v osolené vodě s kmínem.

  • 2

    Obereme klepeta a ocásky a raky rozložíme do malých zapékacích misek (nebo do lastur). Posypeme strouhankou, nasekanou petrželkou, utřeným česnekem a pepřem. Zakapeme olivovým olejem a krátce nahřejeme v troubě.

Komentáře k receptu