Raci vaření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 6 g
- Sodík 585 mg
- Bílkoviny 96 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 684 mg
- Draslík 1849.8 mg
- Vláknina 309.8 mg
- Vitamín A 309.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 17.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do 3-4l vody přidáme sůl, kopr, kmín a vaříme asi 10 minut. Očištěné, živé raky vložíme do vroucí vody a hrnec přikryjeme. Raky necháme táhnout ve vývaru asi 12 minut - mají mít pěknou červenou barvu.
-
2
Podáváme v horké míse s procezeným vývarem. Sypeme čerstvým koprem.