Úhoř na zeleno
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 1000 g Úhoř říční
- 100 g Petržel - nať
- 100 g Bazalka
- 100 g Šalotka
- 100 g Špenát listový čerstvý
- 100 g Estragon
- 100 g Šťovík
- 100 g Kerblík
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
- 0.375 l Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 887 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 60 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 362.6 mg
- Draslík 2622.8 mg
- Vláknina 13795.8 mg
- Vitamín A 13795.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 97.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 66.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Úhoře vykucháme, omyjeme a nakrájíme na 6cm velké špalíky.
-
2
V kastrolu rozehřejeme máslo, osmahneme na něm nakrájenou šalotku, přidáme kousky úhoře a mírně je opečeme.
-
3
Špenát, bazalku, petrželku, šťovík, kerblík a estragon omyjeme, jemně nasekáme a přidáme k rybám. Vše podusíme, zalijeme vínem, osolíme, opepříme a dusíme na mírném ohni doměkka. Ryby vyjmeme, vložíme do nahřáté mísy a necháme na teplém místě.
-
4
Omáčku svaříme, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Odstavíme z ohně a zahustíme smetanou a žloutkem.
-
5
Porce úhoře na míse zalijeme omáčkou.