Bramborový chléb

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Brambory vařené ve slupce
  • 40 g Hrozinky
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 g Cukr krupice
  • 30 g Droždí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Pomerančová kůra
  • 0.1875 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 59.3 mg
  • Draslík 205.3 mg
  • Vláknina 4982 mg
  • Vitamín A 4982 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí rozdrobíme se špetkou cukru, 100g mouky a 1/16 l vlažného mléka - necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Máslo utřeme se zbylým cukrem, vejcem, špetkou soli a kůrou z citronu a pomeranče. Ohřátou mouku prosijeme na vál. Brambory předem uvařené oloupeme, prolisujeme a smícháme s máslovou směsí. Přidáme kvásek, hrozinky, mouku a vypracujeme hladké těsto.

  • 3

    Z těsta vytvarujeme dva bochánky, položíme je na vymaštěný plech a necháme ještě vykynout, až nabydou o polovinu.

  • 4

    Těsto potřeme rozkvedlaným vejcem a upečeme.

Komentáře k receptu