Bramborový chléb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 8 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 59.3 mg
- Draslík 205.3 mg
- Vláknina 4982 mg
- Vitamín A 4982 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Droždí rozdrobíme se špetkou cukru, 100g mouky a 1/16 l vlažného mléka - necháme vzejít kvásek.
-
2
Máslo utřeme se zbylým cukrem, vejcem, špetkou soli a kůrou z citronu a pomeranče. Ohřátou mouku prosijeme na vál. Brambory předem uvařené oloupeme, prolisujeme a smícháme s máslovou směsí. Přidáme kvásek, hrozinky, mouku a vypracujeme hladké těsto.
-
3
Z těsta vytvarujeme dva bochánky, položíme je na vymaštěný plech a necháme ještě vykynout, až nabydou o polovinu.
-
4
Těsto potřeme rozkvedlaným vejcem a upečeme.