Telecí špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 18 g
- Sodík 403 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 810.1 mg
- Draslík 1222.5 mg
- Vláknina 3839.8 mg
- Vitamín A 3839.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso a ledvinu zbavenou tuku nakrájíme na malé kousky.
-
2
Brzlík krátce ovaříme a nakrájíme na kousky.
-
3
Na špízy napichujeme střídavě maso, ledvinu a brzlík. Osolíme, opepříme, pokapeme olejem a grilujeme.
-
4
Podáváme s grilovanými plátky jablek.
-
5
Vhodnou přílohou je dušená rýže.