Vepřová hlava vařená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 17 g
- Sodík 280 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 63.3 mg
- Draslík 967.5 mg
- Vláknina 42068.2 mg
- Vitamín A 42068.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlavu očistíme od štětin a omyjeme. Vložíme ji do osolené vody spolu s octem, pepřem, tymiánem, bobkovým listem, česnekem, nakrájenou zeleninou a cibulí. Vše vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny.
-
2
Měkké maso vyjmeme, obereme a rozdělíme na kousky. Jazyk sloupneme, nakrájíme na plátky a vše přelijeme trochou vývaru.
-
3
Podáváme s nastrouhaným křenem a s vařenými bramborami.