Vejce s mozečkem v hrnku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Telecí mozek
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 856.6 mg
  • Draslík 227.3 mg
  • Vláknina 590.8 mg
  • Vitamín A 590.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí mozeček omyjeme, odblaníme a jemně nakrájíme.

  • 2

    Oloupanou cibuli drobně nakrájíme a osmažíme spolu s mozečkem na másle, vše osolíme a opepříme.

  • 3

    Hrnky vymažeme ztuhlým máslem. Do každého dáme mozeček, rozklepneme 1 vejce, přikryjeme a ve vodní lázni vaříme dokud bílek neztuhne.

  • 4

    Povrch posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme v hrnku.

Komentáře k receptu