Zaječí kotlety
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 50 g Máslo čerstvé
- 500 g Zaječí maso
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 ks Jablka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 dl Víno červené
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Marmeláda šípková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 939 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 49 g
- Sodík 954 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 266.5 mg
- Draslík 1412 mg
- Vláknina 8857.5 mg
- Vitamín A 8857.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zaječí hřbet odblaníme, omyjeme a po délce vyřízneme maso, které nakrájíme na kotlety. Naklepeme je a křížem protkneme slaninou. Osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a zprudka opečeme na másle - ne zcela propečeme.
-
2
Šťávu zaprášíme moukou, zalijeme červeným vínem, přidáme worcester a kapku citronové šťávy. Vše svaříme.
-
3
Do vykrojených půlek jablek dáme šípkovou marmeládu, podusíme a obložíme jimi kotlety, které nakonec přelijeme šťávou.