Zaječí kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Zaječí maso
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Víno červené
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Marmeláda šípková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 939 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 954 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 266.5 mg
  • Draslík 1412 mg
  • Vláknina 8857.5 mg
  • Vitamín A 8857.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zaječí hřbet odblaníme, omyjeme a po délce vyřízneme maso, které nakrájíme na kotlety. Naklepeme je a křížem protkneme slaninou. Osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a zprudka opečeme na másle - ne zcela propečeme.

  • 2

    Šťávu zaprášíme moukou, zalijeme červeným vínem, přidáme worcester a kapku citronové šťávy. Vše svaříme.

  • 3

    Do vykrojených půlek jablek dáme šípkovou marmeládu, podusíme a obložíme jimi kotlety, které nakonec přelijeme šťávou.

Komentáře k receptu