Okoun pečený s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 800 g Okoun říční
  • 20 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Citrony
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 11.8 mg
  • Draslík 81.4 mg
  • Vláknina 3060 mg
  • Vitamín A 3060 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okouna zbavíme šupin, vykucháme, omyjeme a naporcujeme. Stáhneme kůži a rybu marinujeme v citronové šťávě a soli.

  • 2

    Jednotlivé porce obalíme v mouce a na rozpáleném oleji je po obou stranách pečeme dozlatova. Hotové okouny rozložíme na předehřátou mísu.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme kousek másla, opražíme na něm nasekané ořechy a petrželku a vše nalijeme na okouny.

Komentáře k receptu