Telecí nožičky zadělávané
Suroviny
- 200 g Zelenina kořenová
- 40 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Telecí nožičky
- 1 ks Bobkový list
- 5 ks Pepř černý celý
- 1 špetka Tymián sušený
- 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 16 g
- Sodík 318 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 199.8 mg
- Draslík 1118.5 mg
- Vláknina 15032.1 mg
- Vitamín A 15032.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté nožičky rozpůlíme a spolu s cibulí a kořenovou zeleninou je vložíme do studené vody v kastrolu. Dáme na oheň, přidáme sůl, zrnka pepře, tymián, bobkový list a vaříme doměkka.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji trochou vývaru, rozmícháme a povaříme asi 5 minut. Přilijeme kyselou smetanu a dochutíme.
-
3
Nakonec do omáčky vložíme telecí nožičky a necháme chvíli táhnout.
-
4
Podáváme s noky.