Telecí nožičky zadělávané

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Zelenina kořenová
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Telecí nožičky
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 199.8 mg
  • Draslík 1118.5 mg
  • Vláknina 15032.1 mg
  • Vitamín A 15032.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté nožičky rozpůlíme a spolu s cibulí a kořenovou zeleninou je vložíme do studené vody v kastrolu. Dáme na oheň, přidáme sůl, zrnka pepře, tymián, bobkový list a vaříme doměkka.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji trochou vývaru, rozmícháme a povaříme asi 5 minut. Přilijeme kyselou smetanu a dochutíme.

  • 3

    Nakonec do omáčky vložíme telecí nožičky a necháme chvíli táhnout.

  • 4

    Podáváme s noky.

Komentáře k receptu