Telecí ptáčky se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Telecí nožičky
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 730 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 229.1 mg
  • Draslík 1240.3 mg
  • Vláknina 1446 mg
  • Vitamín A 1446 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté telecí nožičky vykostíme, každou podélně rozkrojíme, po vláknu protáhneme slaninou a potřeme solí.

  • 2

    Ptáčky v kastrolu opečeme dohněda. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, petrželku a vše společně osmahneme. Přilijeme trochu vývaru a pod poklicí dusíme doměkka.

  • 3

    Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a krátce podusíme na másle.

  • 4

    Hotové ptáčky nakrájíme přes vlákno na plátky. Omáčku přecedíme na žampiony, necháme přejít varem a přelijeme jí ptáčky upravené na talíři.

  • 5

    Pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu