Telecí ptáčky se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 37 g
- Sodík 730 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 229.1 mg
- Draslík 1240.3 mg
- Vláknina 1446 mg
- Vitamín A 1446 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté telecí nožičky vykostíme, každou podélně rozkrojíme, po vláknu protáhneme slaninou a potřeme solí.
-
2
Ptáčky v kastrolu opečeme dohněda. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, petrželku a vše společně osmahneme. Přilijeme trochu vývaru a pod poklicí dusíme doměkka.
-
3
Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a krátce podusíme na másle.
-
4
Hotové ptáčky nakrájíme přes vlákno na plátky. Omáčku přecedíme na žampiony, necháme přejít varem a přelijeme jí ptáčky upravené na talíři.
-
5
Pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí.