Telecí pečeně po vídeňsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 35 g
- Sodík 511 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 607 mg
- Draslík 1185.3 mg
- Vláknina 859.3 mg
- Vitamín A 859.3 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso zbavíme nejsilnějších blan a potřeme solí. Ledviny potřeme solí a pepřem a vše pečeme na podkladu z kostí a kořenové zeleniny. Maso často poléváme vlastní šťávou nebo podle potřeby i vodou.
-
2
Upečené maso oddělíme od kostí a našikmo nakrájíme. Ledviny nakrájíme na plátky a střídavě s plátky masa klademe na kostru hřbetu.
-
3
Z výpeku připravíme šťávu, kterou podáváme zvlášť v omáčníku.
-
4
Vhodnou přílohou je glazovaná zelenina a rýže.