Telecí pečeně po vídeňsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Telecí ledviny
  • 2 ks Telecí kosti
  • 3 kg Telecí pečeně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 511 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 607 mg
  • Draslík 1185.3 mg
  • Vláknina 859.3 mg
  • Vitamín A 859.3 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso zbavíme nejsilnějších blan a potřeme solí. Ledviny potřeme solí a pepřem a vše pečeme na podkladu z kostí a kořenové zeleniny. Maso často poléváme vlastní šťávou nebo podle potřeby i vodou.

  • 2

    Upečené maso oddělíme od kostí a našikmo nakrájíme. Ledviny nakrájíme na plátky a střídavě s plátky masa klademe na kostru hřbetu.

  • 3

    Z výpeku připravíme šťávu, kterou podáváme zvlášť v omáčníku.

  • 4

    Vhodnou přílohou je glazovaná zelenina a rýže.

Komentáře k receptu