Smažený kapr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1604 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 146 g
- Sodík 515 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 471.1 mg
- Draslík 939.6 mg
- Vláknina 3550 mg
- Vitamín A 3550 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.3 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Naporcovaného kapra osolíme a necháme minimálně půl hodiny uležet. Následně je osušíme papírovým ubrouskem, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhané housce.
-
2
V hlubším kastrole rozehřejeme vyšší vrstvu tuku a kapra v něm osmažíme. Pokládáme na papírové ubrousky, aby odkapal přebytečný tuk.
-
3
Porce pokapeme rozehřátým máslem a ozdobíme dílky citrónu. Podáváme se smaženými bramborovými hranolkymi nebo lupínky anebo s bramborovým salátem.