Smažený kapr

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Tuk
  • 1 kg Kapr obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1604 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 146 g
  • Sodík 515 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 471.1 mg
  • Draslík 939.6 mg
  • Vláknina 3550 mg
  • Vitamín A 3550 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naporcovaného kapra osolíme a necháme minimálně půl hodiny uležet. Následně je osušíme papírovým ubrouskem, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhané housce.

  • 2

    V hlubším kastrole rozehřejeme vyšší vrstvu tuku a kapra v něm osmažíme. Pokládáme na papírové ubrousky, aby odkapal přebytečný tuk.

  • 3

    Porce pokapeme rozehřátým máslem a ozdobíme dílky citrónu. Podáváme se smaženými bramborovými hranolkymi nebo lupínky anebo s bramborovým salátem.

Komentáře k receptu