Dušený fenykl

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 g Šalotka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.0625 l Víno bílé
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 203 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 479 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 1300.3 mg
  • Vláknina 15172.2 mg
  • Vitamín A 15172.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fenykl omyjeme, očistíme, podélně rozkrojíme a v osolené a okyselené vodě vaříme asi 10 minut. Nať jemně nasekáme.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme, přidáme nasekanou šalotku, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a vše osmažíme dozlatova. Směs zalijeme 1/16 l bílého vína a trochou fenyklového vývaru. Kousky vařeného fenyklu rozložíme na směs, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme v troubě doměkka.

  • 3

    Měkký fenykl upravíme na talíř, navrch dáme dušenou zeleninu a jemně nasekanou fenyklovou nať.

Komentáře k receptu