Dušený fenykl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 12 g
- Sodík 479 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 1300.3 mg
- Vláknina 15172.2 mg
- Vitamín A 15172.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fenykl omyjeme, očistíme, podélně rozkrojíme a v osolené a okyselené vodě vaříme asi 10 minut. Nať jemně nasekáme.
-
2
Slaninu nakrájíme na kostičky, osmahneme, přidáme nasekanou šalotku, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a vše osmažíme dozlatova. Směs zalijeme 1/16 l bílého vína a trochou fenyklového vývaru. Kousky vařeného fenyklu rozložíme na směs, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme v troubě doměkka.
-
3
Měkký fenykl upravíme na talíř, navrch dáme dušenou zeleninu a jemně nasekanou fenyklovou nať.