Dýňové zelí na maďarský způsob
Suroviny
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Tuk
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Kmín celý
- 1 stroužek Česnek
- 0.0625 l Zakysaná smetana
- 1 kg Dýně
- 1 šálek Vývar z hovězích kostí
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 18 g
- Sodík 449 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 23.1 mg
- Draslík 1181.4 mg
- Vláknina 4135.5 mg
- Vitamín A 4135.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.3 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni oloupeme a zbavenou semen nakrájíme na nudličky. Vložíme ji do mísy, osolíme a necháme asi 30 minut odpočinout.
-
2
Na tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, papriku, vymačkanou dýni, trochu vývaru, česnek, nasekaný kopr a ocet. Vše dusíme doměkka.
-
3
Nakonec přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou a ještě krátce povaříme.