Svatojakubky s česnekem v karamelu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 700 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 8 ks Mušle svatojakubské
  • 8 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 284 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 14.4 mg
  • Draslík 375.3 mg
  • Vláknina 2180 mg
  • Vitamín A 2180 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve necháme česnek blanšírovat asi půl minuty ve vroucí vodě. Poté ho vyjmeme, zchladíme v ledové vodě a osušíme. Cukr necháme zkaramelizovan na pánvi, česnek v karamelu namočíme a dáme vychladit na plech potřený tukem.

  • 2

    Mušle zlehka napaříme v bambusovém pařáčku tak, aby zůstaly na dotyk pevné, ale zkřehly. Připravíme si servírovací sklenice, na dno každé vložíme drcený led a naplníme je vychlazeným ryzlinkem. Navrch položíme mušle, pokapeme octem, doplníme česnekem a podáváme.

Komentáře k receptu