Cibulová polévka Zuppa di cipolle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 23 g
- Sodík 643 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 39.2 mg
- Draslík 290.9 mg
- Vláknina 4877 mg
- Vitamín A 4877 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na kolečka a společně s bobkovým listem ji cca 15min orestujeme na rozpáleném oleji a 50g másla. Zalijeme polovinou vývaru a necháme vařit 15min.
-
2
Mezitím na pánvi dozlatova opražíme mouku, prosejeme ji přes síto, rozmícháme ve zbylém vývaru a přidáme do polévky. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme ještě cca 50min. Poté ochutíme solí a pepřem.
-
3
Plátky chleba opečeme na pánvi na zbytku másla 2min po každé straně. Polévku rozdělíme do talířů a ihned podáváme s chlebem.