Provensálské brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 25 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 14 mg
- Draslík 932.7 mg
- Vláknina 11012.2 mg
- Vitamín A 11012.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory uvaříme ve slupce a rozkrojíme je podélně na čtvrtky.
-
2
Na pánvi prudce rozehřejeme olej a brambory opečeme dozlatova. Posypeme je oloupanými, nasekanými rajčaty, nasekanou petrželkou, utřeným česnekem, osolíme a opepříme. Nakonec brambory krátce opečeme.
-
3
Podáváme jako přílohu k jehněčí pečeni a ke grilovaným pokrmům.