Jehněčí v hrnci
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 5 g Petržel - nať
- 600 g Jehněčí plec
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 0.5 ks Pórek
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Nové koření celé
- 1 ks Karotka
- 1 špetka Tymián sušený
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 105 g
- Sodík 354 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 111 mg
- Draslík 598.3 mg
- Vláknina 5916.6 mg
- Vitamín A 5916.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Osolíme, přidáme ocet, nakrájenou cibuli, karotku, mrkev a pórek. Pod pokličkou vše vaříme doměkka.
-
2
Hotový pokrm upravíme na mísu a posypeme směsí nasekané petrželky, utřeného česneku a na másle osmažené strouhanky.