Jehněčí kotlety na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 701 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 59 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 165.1 mg
- Draslík 781 mg
- Vláknina 697.3 mg
- Vitamín A 697.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kotlety na krajích nařízneme, lehce naklepeme a potřeme solí a pepřem.
-
2
Na pánvi rozpustíme tuk, kotlety na něm po obou stranách dozlatova opečeme a vyjmeme. Vypečený tuk slijeme, přidáme máslo a osmahneme na plátky nakrájené žampiony. Přidáme nasekanou petrželku, prolisovaný česnek a vše zalijeme smetanou a vývarem. Krátce povaříme.
-
3
Omáčku přelijeme na opečené kotlety.