Jehněčí kotlety na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Tuk
  • 5 g Petržel - nať
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Jehněčí kotlety
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.0625 l Vývar z hovězích kostí
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 701 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 165.1 mg
  • Draslík 781 mg
  • Vláknina 697.3 mg
  • Vitamín A 697.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety na krajích nařízneme, lehce naklepeme a potřeme solí a pepřem.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme tuk, kotlety na něm po obou stranách dozlatova opečeme a vyjmeme. Vypečený tuk slijeme, přidáme máslo a osmahneme na plátky nakrájené žampiony. Přidáme nasekanou petrželku, prolisovaný česnek a vše zalijeme smetanou a vývarem. Krátce povaříme.

  • 3

    Omáčku přelijeme na opečené kotlety.

Komentáře k receptu