Teplý krém z brambor a fazolek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 480 g Brambory
  • 80 g Cibule
  • 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 120 g Bazalka
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 80 g Oříšky piniové
  • 240 ml Olej olivový
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 965 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 1253 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 1179.8 mg
  • Vláknina 16478 mg
  • Vitamín A 16478 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.3 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky omyjeme a se lžící oleje vaříme cca 3-4min ve vroucí vodě. Poté slijeme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a společně s cibulí nasekanou najemno, 20ml oleje a bobkovým listem orestujeme v hrnci na živém ohni. Po 4-5min snížíme teplotu, zalijeme zeleninovým vývarem a necháme zvolna vařit 10-15min.

  • 2

    Přidáme fazolky a rozmixujeme na krém. Vrátíme na sporák a vaříme dalších 5-6min. Ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Mezitím piniové oříšky s 200ml oleje, dvěma plátky česneku a trochou soli podrtíme paličkou, nejlépe v mramorovém hmoždíři. Postupně přidáváme lístky bazalky a nakonec nastrouhaný sýr.

  • 4

    Bramborový krém rozdělíme do misek, doplníme kapkami pesta a ihned podáváme.

Komentáře k receptu