Filé na švédský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Sůl
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 92 mg
  • Draslík 273.3 mg
  • Vláknina 4800 mg
  • Vitamín A 4800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté filé nakrájíme na podlouhlé kousky, očištěný celer na hranolky a cibuli na kroužky.

  • 2

    Na másle opečeme celer, přidáme cibuli, mírně ji osmahneme a podlijeme trochou vody. Dusíme, až je celer poloměkký.

  • 3

    Potom přidáme filé, osolíme a vše společně dusíme asi 10 minut. Nakonec přidáme kousek citronové kůry (před podáváním ji odstraníme), přilijeme smetanu a necháme přejít varem.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu