Fazolky dušené s citronovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 17 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 38.5 mg
- Draslík 530.7 mg
- Vláknina 12617 mg
- Vitamín A 12617 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté fazolky zbavíme vláken, šikmo je překrájíme a vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo. Osolíme, zalijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme téměř doměkka a do vysmahnutí šťávy.
-
2
Přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou a krátce podusíme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
-
3
Po odstavení z ohně přilijeme do pokrmu citronovou šťávu, podle chuti přisladíme a necháme jen prohřát.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.