Fazolky dušené s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 116 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 5 g
- Sodík 111 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 478.8 mg
- Vláknina 11945.8 mg
- Vitamín A 11945.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky a na másle ji sklovitě podusíme.
-
2
Přidáme vláken zbavené, na šikmé proužky nakrájené fazolky, osolíme a mírně podlijeme vodou (nebo vývarem). Vše dusíme doměkka.
-
3
Nakonec přidáme nasekanou petrželku, zahustíme kouskem másla smíchaného s moukou a krátce povaříme.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.