Květák zapečený s uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 23 g
- Sodík 820 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 240.9 mg
- Draslík 395.9 mg
- Vláknina 5297.2 mg
- Vitamín A 5297.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a vymícháme na hladkou kaši. Odstavíme z ohně a přidáme žloutky.
-
3
Do vymaštěné a strouhankou vysypané zapékací mísy rozložíme růžičky květáku, prosypeme je jemně nakrájeným uzeným masem a navrch dáme opět růžičky květáku.
-
4
Vše přelijeme připravenou omáčkou, povrch posypeme strouhankou, pokapeme máslem a zapečeme.
-
5
Podáváme s bramborami a saláty.