Květák zapečený s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřová uzená plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Květák
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 820 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 240.9 mg
  • Draslík 395.9 mg
  • Vláknina 5297.2 mg
  • Vitamín A 5297.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a vymícháme na hladkou kaši. Odstavíme z ohně a přidáme žloutky.

  • 3

    Do vymaštěné a strouhankou vysypané zapékací mísy rozložíme růžičky květáku, prosypeme je jemně nakrájeným uzeným masem a navrch dáme opět růžičky květáku.

  • 4

    Vše přelijeme připravenou omáčkou, povrch posypeme strouhankou, pokapeme máslem a zapečeme.

  • 5

    Podáváme s bramborami a saláty.

Komentáře k receptu