Portugalská rajčata

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Rajčata
  • 5 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 94 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 507.1 mg
  • Vláknina 5652.3 mg
  • Vitamín A 5652.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata krátce spaříme, zchladíme a oloupeme je.

  • 2

    V kastrole rozehřejeme 3 lžíce oleje a rajčata nakrájená na plátky na něm podusíme. Potom přidáme jemně nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, sůl a pepř. Vše dusíme ještě 5 minut. Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí.

  • 3

    Podáváme s toasty nebo s tmavým chlebem.

Komentáře k receptu