Portugalská rajčata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 94 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 5 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 2.7 mg
- Draslík 507.1 mg
- Vláknina 5652.3 mg
- Vitamín A 5652.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata krátce spaříme, zchladíme a oloupeme je.
-
2
V kastrole rozehřejeme 3 lžíce oleje a rajčata nakrájená na plátky na něm podusíme. Potom přidáme jemně nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, sůl a pepř. Vše dusíme ještě 5 minut. Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí.
-
3
Podáváme s toasty nebo s tmavým chlebem.