Červené zelí dušené s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 10 g
- Sodík 152 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 5.5 mg
- Draslík 609.7 mg
- Vláknina 11125.2 mg
- Vitamín A 11125.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 128 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí jemně nakrájíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme kmín a necháme 30 minut zakryté marinovat.
-
2
Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme zkaramelizovaný, trochou vody zalitý cukr, přilijeme víno a přimícháme zelí.
-
3
Dusíme na mírném ohni asi 45 minut.