Salát z červeného zelí a červené řepy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 0.5 ks Zelí hlávkové červené
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 šálek Červená řepa
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 62 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 214.8 mg
  • Vláknina 3820 mg
  • Vitamín A 3820 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájené zelí krátce spaříme v okyselené vodě a necháme v ní vychladnout.

  • 2

    Potom přidáme k zelí cukr, jemně nakrájenou cibuli, nastrouhanou řepu a přilijeme olej. Osolíme a okyselíme podle potřeby.

  • 3

    Salát podáváme dobře vychlazený.

Komentáře k receptu