Holandská omáčka se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1771 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 162 g
- Sodík 1178 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 1738.3 mg
- Draslík 1683.1 mg
- Vláknina 3296 mg
- Vitamín A 3296 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 114.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smetanu vlijeme do hrnce, přidáme žloutky, mouku, víno a sůl. Ve vodní lázni šleháme, až začne omáčka houstnout - nesmí se vařit.
-
2
Potom přilijeme vývar a vše šleháme do hustého krému. Odstavíme z plotny.
-
3
Nakonec přidáme po částech máslo a jemně nakrájené žampiony, dušené na másle a podlévané vývarem.
-
4
Omáčku podáváme k vařenému bílému a hovězímu masu.