Jůla
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 10 g
- Sodík 390 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 854.4 mg
- Vláknina 15668 mg
- Vitamín A 15668 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řepu oloupeme, nastrouháme a podusíme ve vlastní šťávě.
-
2
Zpěníme na másle jemně nasekanou cibuli, přisypeme mouku a osmažíme za stálého míchání.
-
3
Jakmile je řepa téměř měkká, tak přidáme zpěněnou cibuli a necháme dodusit doměkka.
-
4
Přilijeme mléko či smetanu, ochutíme solí, cukrem, okyselíme a ještě krátce podusíme.
-
5
Na závěr přidáme sekaný kopr nebo pažitku.