Jůla

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 1000 g Červená řepa
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 390 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 854.4 mg
  • Vláknina 15668 mg
  • Vitamín A 15668 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řepu oloupeme, nastrouháme a podusíme ve vlastní šťávě.

  • 2

    Zpěníme na másle jemně nasekanou cibuli, přisypeme mouku a osmažíme za stálého míchání.

  • 3

    Jakmile je řepa téměř měkká, tak přidáme zpěněnou cibuli a necháme dodusit doměkka.

  • 4

    Přilijeme mléko či smetanu, ochutíme solí, cukrem, okyselíme a ještě krátce podusíme.

  • 5

    Na závěr přidáme sekaný kopr nebo pažitku.

Komentáře k receptu