Dušené lišky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 84 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 7 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 9.9 mg
- Vláknina 192.8 mg
- Vitamín A 192.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lišky očistíme, větší kusy rozkrojíme a opláchneme pod tekoucí vodou. Necháme je okapat.
-
2
Na sádle či másle krátce podusíme oloupaný stroužek česneku a pak jej vyndáme. Přidáme houby a dusíme dokud nejsou měkké a šťáva je z nich vydušená.
-
3
Ochutíme solí, bílým pepřem, přidáme petrželku a podáváme.
-
4
Můžeme podávat jako přílohu k masu nebo jako náplň do vaječných omelet.