Zvěřinové krokety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Srnčí maso pečené
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 500 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1519 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 140 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 269.3 mg
  • Draslík 465.6 mg
  • Vláknina 961.8 mg
  • Vitamín A 961.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátý tuk přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku.

  • 2

    Přiléváme mléko a za stálého míchání jíšku povaříme dohusta.

  • 3

    Nakrájené houby a petrželku podusíme na másle, přidáme do bešamelové omáčky.

  • 4

    Osolíme a opepříme mletou zvěřinu se žloutky. Zamícháme mouku a vytvoříme malé krokety, které obalujeme v mouce, rozšlehaném bílku a ve strouhance.

  • 5

    V oleji smažíme dozlatova. Podáváme s připravenou žampionovou omáčkou

Komentáře k receptu