Platýs s fazolemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Bambusové výhonky
  • 200 g Fazole červené sterilované
  • 800 g Platýz - filety
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Salát mořský (řasy)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 6 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 427 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 2089.5 mg
  • Vláknina 14202.8 mg
  • Vitamín A 14202.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87.4 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Platýse očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Pokapeme citronovou šťávou a ochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a rybu na něm cca 4min opečeme.

  • 3

    Fazole necháme okapat. Směs výhonků propláchneme, necháme okapat a splečně s fazolemi přidáme do pánve. Za stálého míchání opékáme cca 3-4min. Ochutíme sójovou omáčkou.

  • 4

    Na suché pánvi opečeme z jedné strany mořské řasy a rozdrobíme je.

  • 5

    Rybu rozdělíme na talíře, obložíme citronem rozkrojeným na osminky, posypeme mořskými řasami a podáváme.

Komentáře k receptu