Vepřové kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 600 g Vepřová kýta
  • 125 ml Vývar zeleninový
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kari pasta
  • 1 polévková lžíce Omáčka švestková
  • 6 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 239 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 101.1 mg
  • Draslík 636.9 mg
  • Vláknina 2058.3 mg
  • Vitamín A 2058.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nejprve omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a maso za stálého míchání zprudka orestujeme. Poté vyjmeme a uchováme horké.

  • 3

    Do woku vložíme nakrájenou cibuli a česnek, zalijeme vývarem, přidáme kari pastu a švestkovou omáčku. Zvolna 2-3min povaříme.

  • 4

    Vložíme zpět maso a dusíme dalších cca 6-7min.

  • 5

    Kari rozdělíme na talíře, posypeme nasucho opraženými piniovými oříšky a podáváme.

Komentáře k receptu