Plněné telecí srdce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Tuk
  • 50 g Slanina vepřová
  • 100 g Klobása Dunajská
  • 500 g Telecí srdce
  • 0.5 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Jalovec
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 152.1 mg
  • Draslík 394.8 mg
  • Vláknina 971.8 mg
  • Vitamín A 971.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nařízneme několikrát nahoře telecí srdce.

  • 2

    Nakrájíme slaninu a klobásku, smícháme s citrónovou kůrou, solí, pepřem a jalovcem a touto směsí naplníme srdce. Kuchyňskou nití zašijeme kapsu.

  • 3

    Rozehřejeme tuk a nakrájenou cibuli osmahneme, vložíme srdce, podlijeme malým množství vody a dusíme 30 minut pod pokličkou.

  • 4

    Zaprášíme moukou, opražíme ji ve vydušené šťávě, přilijeme vodu a povaříme za stálého míchání.

  • 5

    Ochutíme a zjemníme zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu