Plněné telecí srdce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 35 g
- Sodík 225 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 152.1 mg
- Draslík 394.8 mg
- Vláknina 971.8 mg
- Vitamín A 971.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nařízneme několikrát nahoře telecí srdce.
-
2
Nakrájíme slaninu a klobásku, smícháme s citrónovou kůrou, solí, pepřem a jalovcem a touto směsí naplníme srdce. Kuchyňskou nití zašijeme kapsu.
-
3
Rozehřejeme tuk a nakrájenou cibuli osmahneme, vložíme srdce, podlijeme malým množství vody a dusíme 30 minut pod pokličkou.
-
4
Zaprášíme moukou, opražíme ji ve vydušené šťávě, přilijeme vodu a povaříme za stálého míchání.
-
5
Ochutíme a zjemníme zakysanou smetanou.