Zapečená rýže s telecím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4252 kcal
- Sacharidy 319 g
- Tuky 202 g
- Sodík 5017 mg
- Bílkoviny 269 g
- Uhlovodany 319 g
- Cholesterol 1340.7 mg
- Draslík 3125.6 mg
- Vláknina 26666.8 mg
- Vitamín A 26666.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 67.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na malé kousky nakrájíme maso.
-
2
Nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme nakrájené maso, osolíme a opepříme.
-
3
Promícháme a 3 minuty smažíme, dokud se šťáva nevypaří.
-
4
Zalijeme 0.5l vývaru a doměkka dusíme.
-
5
Přidáme strouhanku, nakrájené sardelky a citrónovou kůru.
-
6
Rýži vysypeme do litru hovězího vývaru.
-
7
Uvaříme téměř doměkka a necháme vychladnout.
-
8
Vmícháme vejce a osolíme dle chuťi.
-
9
Vymažeme zapékací mísu máslem, dáme do ní polovinu rýže a uhladíme povrch.
-
10
Na rýži upravíme maso i se šťávou a rozetřeme na něj druhou polovinu rýže.
-
11
Přiklopíme poklicí a v předehřáté troubě zapékáme 15 minut při 200 stupních.
-
12
Telecí maso s rýží podáváme v zapékací formě. Výborné jsou s houbovou omáčkou.