Zapečená rýže s telecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 500 g Telecí maso přední
  • 350 g Rýže loupaná
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Citronová kůra
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Sardelová pasta
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 4252 kcal
  • Sacharidy 319 g
  • Tuky 202 g
  • Sodík 5017 mg
  • Bílkoviny 269 g
  • Uhlovodany 319 g
  • Cholesterol 1340.7 mg
  • Draslík 3125.6 mg
  • Vláknina 26666.8 mg
  • Vitamín A 26666.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 67.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na malé kousky nakrájíme maso.

  • 2

    Nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme nakrájené maso, osolíme a opepříme.

  • 3

    Promícháme a 3 minuty smažíme, dokud se šťáva nevypaří.

  • 4

    Zalijeme 0.5l vývaru a doměkka dusíme.

  • 5

    Přidáme strouhanku, nakrájené sardelky a citrónovou kůru.

  • 6

    Rýži vysypeme do litru hovězího vývaru.

  • 7

    Uvaříme téměř doměkka a necháme vychladnout.

  • 8

    Vmícháme vejce a osolíme dle chuťi.

  • 9

    Vymažeme zapékací mísu máslem, dáme do ní polovinu rýže a uhladíme povrch.

  • 10

    Na rýži upravíme maso i se šťávou a rozetřeme na něj druhou polovinu rýže.

  • 11

    Přiklopíme poklicí a v předehřáté troubě zapékáme 15 minut při 200 stupních.

  • 12

    Telecí maso s rýží podáváme v zapékací formě. Výborné jsou s houbovou omáčkou.

Komentáře k receptu